Sudionici i pobjednici 3. Roštiljade u Garčinu, 14. srpnja 2024. godine

15.07.2024 | Uncategorized

U sklopu proglašenja pobjednika sa Javnog natječaja za najljepše uređenu okućnicu, balkon ili vrtno jezerce na području Općine Garčin, Turistička zajednica Općine Garčin i Općina Garčin organizirale su Roštiljadu Općine Garčin 2024. za koju je na temelju Pravilnika o Roštiljadi Komisija za ocjenjivanje jela sa roštilja, u sastavu:

– Roko Erić, predsjednik Komisije

– Josip Poličić, član

– Davor Vinković, član

izvršila pregled pristiglih prijava i utvrdila da je u propisanom roku pristiglo osamnaest (18) prijava za Roštiljadu Općine Garčin 2024.

RASPORED I NAČIN PREGLEDA PRISTIGLIH PRIJAVA:  

Komisija je utvrdila sljedeće pravovremeno pristigle prijave:

rbr.Ime i prezime voditelja ekipeMJESTONaziv ekipedatum prijavevrijeme prijave
1MARKO IVANIŠIĆGARČINDVD GARČIN02.07.2024.7:45
2IVAN MRAZGARČINSAMOSTALNO DRUŠTVO PECMAJSTORA03.07.2024.8:15
3IVICA GLAVAŠEVIĆSELCI ĐAKOVAČKICAFE BAR „LER“03.07.2024.11:30
4KRUNO GLAVAŠEVIĆSELCI ĐAKOVAČKILER SIR03.07.2024.12:35
5JOSIP VINKOVIĆGARČINZAGORENI ĆEVAP03.07.2024.14:45
6BARBARA BITUNJACGARČINKOMŠILUK04.07.2024.12:00
7KAROLINA SMOLJOSAPCIMALA SRETNA OBITELJ05.07.2024.9:50
8EDITA SAMARĐIĆGARČINVESELI STARCI08.07.2024.7:25
9DRAGO DUBRAVČIĆBICKO SELOSTARKELJE08.07.2024.11:17
10TOMISLAV NOVOSELBICKO SELOOLDTIMERI08.07.2024.11:20
11REA SAMARĐIĆGARČINRAMARINKE I EUGENIJE08.07.2024.11:25
12ZORAN BIONDIĆGARČINZADNJI POZDRAV08.07.2024.11:32
13MIRA PLEŠABICKO SELOBENJAMIN PREVOZ09.07.2024.17:51
14DEJAN KOVAČEVIĆTRNJANISTUDIO MERAKI09.07.2024.18:50
15KOĐOMAN TOMISLAVGARČINLD „STRIJELAC“ GARČIN10.07.2024.19:00
16STJEPAN ZAROŽINSKI  BICKO SELOKUMOVI10.07.2024.8:38
17MARIO MUNIVRANASAPCINK SAPCI09.07.2024.8:40
18KRISTIJAN ŠIMIĆ    GARČINŠN SPORTIVA10.07.2024.22:57

NAČIN PREGLEDA I OCJENE pripremljenih jela sa roštilja:

Komisija je s obzirom na Pravilnik o natjecanju na Roštiljadi Općine Garčin 2024. ustanovila i pridržavala se sljedećeg prilikom pregleda i ocjene pripremljenih jela sa roštilja:


Članak 12.

Svi natjecatelji, po prijavljivanju, na dan natjecanja izvlače dvije omotnice sa šiframa.

Osoblje organizatora za poslugu uz svaki uzorak mesa sa roštilja, donosi i zatvorenu (zalijepljenu) omotnicu koju zatvara natjecatelj, a drugu zadržava natjecatelj za naknadnu registraciju pri proglašenju rezultata.

Osoblje za poslugu koje će nositi uzorke na ocjenjivanje odrediti će Organizator na sam dan natjecanja.

Članak 13.

Uzorci koje će nositi osoblje za poslugu postavljaju se nasumce na stol za ocjenjivanje. Kuverte sa šiframa ostavljaju se ispod tanjurića uzorka.

Uzorak se mora sastojati od tri (3) ćevapa, 1 komada vratine, 1 cijelog ražnjića, 3 kom carskog mesa i jedne pljeskavice na pladnju.

Uz pečeno mesa s roštilja dozvoljeno je koristiti i priloge te dodatno dekorirati tanjur!

Članak 14.

Ocjenjivanje se vrši prema tri elementa vrednovanih bodovima.

Elementi ocjenjivanja su:

  1. Okus                                                   od 0 – 10 bodova
  2. Vizualni dojam i dekoracija                  od 0 – 10 bodova
  3. Konzistencija mesa                               od 0 – 5  bodova

                                    __________________________________________

                                    SVEUKUPNO                                                25 bodova MAX

Članak 15.

Maksimalno je moguće osvojiti 25 bodova, ako će ekipe imati isti broj bodova prednost ima ekipa koja ima veći broj bodova u kategoriji „Okus“ , zatim „Vizualni dojam“ te „Konzistencija mesa“ .

                                                                   Članak 16.

Svaki ocjenjivač (član žirija) svoje ocjene i ukupne bodove, upisuje u svoju listu, za svaki uzorak. Na kraju liste bodovi se zbrajaju te se lista s konačnim poretkom natjecatelja predaje voditelju natjecanja.

REZULTATI PREGLEDA I OCJENE PRIJAVLJENIH NA ROŠTILJADI :

Nakon što je svaki član Komisije pregledao sve donesene uzorke svih ekipa koje sudjeluju na Roštiljadi Općine Garčin 2024. i upisao svoje ocjene u listu za ocjenjivanje za svaki uzorak, utvrđena je slijedeća zajednička lista ocjena za ekipe:

LISTA ZA OCJENJIVANJE NA ROŠTILJADI OPĆINE GARČIN 2024.
ŠIFRA EKIPEOKUS JELA (ocjena od  0-10 bodova)VIZUALNI DOJAM I DEKORACIJA (ocjena od 0-10 bodova)KONZISTENCIJA MESA  (ocjena od 0-5 bodova)UKUPNO BODOVA ZA EKIPU (max 25)
27018    
5072 2320 10 17,66
1638    
71298 1819 11 16,00 
31564 diskval.   
31357 18 18 10 15,33
8562 23 28 12 21,00
3357 diskval.   
91468 15 13 10 12,66
88721 24 26 13 21,00
6274 25 21 11 19,00
25789 1817 10 15,00 
21455 26 25 11 20,66
44552 24 21 12 19,00
12454 22 18 9 16,33
14745 18 17 8 14,33
1557 22 22 10 18,00
25751 22 22 10 18,00
28878 20 21 10 17,00
14542odustao odustao odustao 

RANGIRANJE PONUDA PREMA KRITERIJU ODABIRA:

Ekipe koje zadovoljavaju sve uvjete natjecanja, nakon pregleda i ocjene rangirane su, te se za prva tri mjesta proglašavaju slijedeće ekipe:

  1.    „ZADNJI POZDRAV“ – ZORAN BIONDIĆ voditelj ekipe-nagrada roštilj, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin
  2.    „VESELI STARCI“ -EDITA SAMARDŽIĆ voditelj ekipepoklon paket Ožujsko, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin
  3.    „KOMŠILUK“ – BARBARA BITUNJAC voditelj ekipeset pomagala za najbolji roštilj, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin